Menomana

Menomana is het spel om het taboe op de overgang te verbreken. Het is voor leidinggevenden, HR medewerkers, coaches, voor vrouwen tussen de 45-60 jaar oud en voor alle anderen die geïnteresseerd zijn in de overgang zowel zakelijk als privé.

 

Menomana is een teamspel, een team bestaat uit 2 tot 6 spelers. Met het team voer je verschillende opdrachten uit. Het gooien van de dobbelsteen bepaalt de te spelen opdrachten.

Er zijn vijf verschillende soorten opdrachten:

• kennisopdrachten, om meer te leren over de overgang en de effecten die het kan hebben.

• creativiteitsopdrachten, die stimuleren de creativiteit in de organisatie.

• taboedoorbrekers, deze zorgen dat de spelers open met elkaar praten en ervaringen uitwisselen. 

• leefstijlopdrachten, die gaan over gezond eten en voldoende bewegen.

• uitstapkaarten, met deze kaarten reflecteert het spelteam op de eigen werksituatie.

Doel is als team samen de 9 puzzelstukken te verzamelen en zo de puzzel te leggen.

 

In totaal zijn er meer dan 100 opdracht- kaarten. Dit maakt Menomana een spel dat veel keren gespeeld kan worden. 

 

Reken op ongeveer 1 -1,5 uur voor een spelsessie.

Aanbod

Om het spel goed te laten landen op de werkvloer zijn verschillende mogelijkheden. In de Menomana Workshop speel je onder begeleiding van de maker/ontwerper het spel in de eigen werksetting. Een Train de spelleider workshop zorgt voor de noodzakelijke spelleidersskills bij HR of interne coaches. Het spel is ook los beschikbaar. Voor meer informatie over het aanbod en bestellen klik op onderstaande knop.

Ontwikkelproces

Menomana is in verschillende settings getest. Door individuele mensen, groepen vrouwen en op de werkvloer in een gemengd team.

Voor de kennisvragen is samengewerkt met Stichting Vuurvrouw, voor de creativiteitsopdrachten met de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en voor de leefstijlopdrachten met leefstijlcoach Imre Krull. Menomana is tot stand gekomen met financiële steun van Stichting Vuurvrouw. De illustraties en vormgeving zijn gemaakt door Nanna de Jong.